Alpene

Valle d’Aosta i Italia

Denne regionen ligger i den nordvestlige delen av landet. Det er Italias minste og tynnest befolkede region. Den grenser til Sveits og Frankrike og regionen Piemonte i syd. Regionhovedstaden er Aosta.

Regionen er kjent for Mont Blanc massivet, Monterosa og Matterhorn. Området har meget bra skiområde med mange skisportssteder . Området egner seg meget bra for gåturer i flotte fjellområder.

Trentino i Italia

Trentino ligger i Syd-Tirol i det nordlige Italia mellom Gardasjøen i syd og Dolomittene i øst.

Trento er regionens hovedstad. I denne regionen snakkes både italiensk og tysk. Hovednæringen er landbruk med vin og frukt pluss turisme da det er et meget populært ski og turområde sommer og vinter.

Madonna di Campiglio som ligger i Trentino har et meget bra skiområde med mange hyggelige restauranter i bakkene pluss at det er fine turstier for gåturer om sommeren i tillegg til at det er mulig å overnatte på ”Rifuger” som er fine fjellhytter med god mat og idyllisk beliggenhet oppe i fjellet.

Skikjøring i de Franske Alper

Stå på ski eller ta fjelltur i de Italienske eller Franske alper. Her er høye flotte fjell og fantastiske forhold for skikjøring enten på slalomski, randoneeski, løssnøkjøring eller på langrennsski.

Sommeren er også et bra tidspunkt å reise på da det er flotte muligheter for fjellturer med gode turstier. Bo i hyggelige alpebyer eller på lokale fjellhytter både sommer og vinter.

IMG_1595_GW

Alpe hotell i Corvara - Alta Badia Dolomittene

Legg skiferien eller fjellturen til vakre Corvara i Dolomittene på grensen mellom Østerrike og Italia. Stedet er omgitt av høye fjell og et vakkert fjellandskap. Opplev flotte og hyggelige omgivelser på det familiedrevne hotellet til Costafamiliien midt i den lille sjarmerende byen Corvara.

HOTEL BERTELLI HD

Alpe hotell i Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio er et italiensk vintersportssted i Trentino, 30 kilometer nordvest for Trento og 60 km øst for Gardasjøen. Stedet ligger 1524 meter over havet og ved foten av Brentamassivet i Dolomittene er blant de eksklusive skistedene i Italia. Bakkene her er mange og varierte og det er også et eldorado for løssnøkjøring. Her kjører man på ski opp til en høyde på 3000 meter.

406806343

Alpe hotell i Courmayeur

Skiferie i Courmayeur i Valle d’Aosta kan tilby både bra skikjøring og shoppingmuligheter i en sjarmerende hyggelig liten by, i tillegg til flere hyggelige restauranter og after-ski barer. Dette flotte skistedet ligger ved foten av det kjente fjellmassivet «Mont Blanc». Courmayeur er en vakker gammel by som ligger 1224 meter over havet.

GHDA Esterno Torrente F

Alpe hotell i Chamonix

Frokosten serveres som stor buffet i hyggelig frokostrom.
Rommene er nyoppusset i alpestil og har en stilig innredning. Her er moderne baderom, satelitt-tv + kostnadsfri wifi.

Hus La Clusaz web

Villa og leiligheter i La Clusaz

Frokosten serveres som stor buffet i hyggelig frokostrom.
Rommene er nyoppusset i alpestil og har en stilig innredning. Her er moderne baderom, satelitt-tv + kostnadsfri wifi.