Regionskart over Italia. Illustrasjon. Toscana Lazio Umbria Elba Liguria Piemonte Valle d'Aosta Emilia-Romagna Veneto Trentino Friuli-Venezia Giulia Lombardia Marche Abruzzo Molise Campania Puglia Basilicata Calabria Sicilia Sardinia

Alpene

Skikjøring i de Franske Alper

Stå på ski eller ta fjelltur i de Italienske eller Franske alper. Her er høye flotte fjell og fantastiske forhold for skikjøring enten på slalomski, randoneeski, løssnøkjøring eller på langrennsski.

Sommeren er også et bra tidspunkt å reise på da det er flotte muligheter for fjellturer med gode turstier. Bo i hyggelige alpebyer eller på lokale fjellhytter både sommer og vinter.

Valle d’Aosta i Italia

Denne regionen ligger i den nordvestlige delen av landet. Det er Italias minste og tynnest befolkede region. Den grenser til Sveits og Frankrike og regionen Piemonte i syd. Regionhovedstaden er Aosta.

Regionen er kjent for Mont Blanc massivet, Monterosa og Matterhorn. Området har meget bra skiområde med mange skisportssteder . Området egner seg meget bra for gåturer i flotte fjellområder.

Trentino i Italia

Trentino ligger i Syd-Tirol i det nordlige Italia mellom Gardasjøen i syd og Dolomittene i øst.

Trento er regionens hovedstad. I denne regionen snakkes både italiensk og tysk. Hovednæringen er landbruk med vin og frukt pluss turisme da det er et meget populært ski og turområde sommer og vinter.

Madonna di Campiglio som ligger i Trentino har et meget bra skiområde med mange hyggelige restauranter i bakkene pluss at det er fine turstier for gåturer om sommeren i tillegg til at det er mulig å overnatte på ”Rifuger” som er fine fjellhytter med god mat og idyllisk beliggenhet oppe i fjellet.

Våre steder: Alpene