Liguria

Liguria er en kystregion i den nordvestlige delen av Italia og den tredjeminste av landets regioner.

Den grenser opp til Frankrike mot vest, Piemonte mot nord og Emilia-Romagna og Toscana mot øst. Regionens hovedstad er Genova. I den sydlige delen av Liguria ligger naturparken Cinque Terre som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Jernbanen fra Frankrike går langs hele den liguriske kyst og videre mot syd til Toscana. Det er en jernbaneforbindelse fra Genova mot nord til Milano.

Genova har en international lufthavn

Det er motorvei langs hele kysten fra Frankrike til La Spezia, og det er også motorvei til Torino og Milano.

AbbadiaSanGiorgio_04

Kloster i Moneglia

Opplev stillheten og luksusen av å bo i et gammelt kloster. 
Klosteret er fra 1300-tallet, nyrenovert og ligger midt i det historiske Moneglia sentrum. Her arrangeres ofte klassiske musikkaftener om sommeren i klosterets hage. Hit reiser man med tog eller bil fra Pisa, Genova, tog fra Milano eller tog eller bil fra Nice.

70 Outside view

5 stjerners hotell i San Remo

Royal Hotel San Remo

Vakkert 5 stjerners Leading Hotels of the World hotel i vakre San Remo ikke langt fra den franske grense beliggende på Blomsterkysten. Opplev sjarm og luksus og moderne comfort.

D4637

Hotell i Camogli

Dette er et meget sjarmerende italiensk 4-stjerners hotel som ligger i den fantastisk sjarmerende fiskelandsbyen Camogli ved havet på Ligurekysten mellom Genova og Pisa. Her nytes utsikten fra hotellet til de vakre maleriske husene i alle farger.

Esterno_2

Hotell i Moneglia

Reis til et sjarmerende typisk italiensk 3 stjerners hotell i den hyggelige byen Moneglia på Ligurekysten mellom Portofino og Cinque Terre-byene. Hotellet ligger i en skråning i grønne flotte omgivelser omgitt av vinranker kun 200 meter fra sjøen og togstasjonen. Moneglia er en liten by med flere restauranter, barer, butikker og en flott sandstrand der man kan leie solstoler og parasoller.