Regionskart over Italia. Illustrasjon. Toscana Lazio Umbria Elba Liguria Piemonte Valle d'Aosta Emilia-Romagna Veneto Trentino Friuli-Venezia Giulia Lombardia Marche Abruzzo Molise Campania Puglia Basilicata Calabria Sicilia Sardinia

Piemonte

Piemonte er en region i Nord–Italia og Italias nest største region av utstrekning. I nord grenser Piemonte til Sveits, i vest til Frankrike, i syd til Liguria i tillegg til at det grenser til Emilia Romagna og Lombardia. Elven Po renner gjennom regionen. På Posletten ligger Piemontes største byer. Hovedstaden og den viktigste byen er Torino. Andre byer er Novara, Alessandria, Asti og Cuneo.

Piemonte er rik på kunst og kulturskatter med de barokke praktbygningene i Torino. Regionen har et av Italias beste matdistrikter med ris-produksjon i regionen Vercelli. Piemonte er også kjent for trøffelsanking, både sorte og hvite trøfler. Piemonte er et av Italias mest berømte områder for vindyrking. Blant de mest berømte vinene som produseres i Piemonte er Barolo og Barbaresco.

Våre steder: Piemonte