Piemonte

Piemonte er en region i Nord–Italia og Italias nest største region i utstrekning.

I nord grenser Piemonte til Sveits, i vest til Frankrike, i syd til Liguria i tillegg til at det grenser til Emilia Romagna og Lombardia. Elven Po renner gjennom regionen. På Posletten ligger Piemontes største byer. Hovedstaden og den viktigste byen er Torino. Andre byer er Novara, Alessandria, Asti og Cuneo.

Piemonte er rik på kunst og kulturskatter med de barokke praktbygningene i Torino. Regionen har et av Italias beste matdistrikter med ris-produksjon i regionen Vercelli. Piemonte er også kjent for trøffelsanking, både sorte og hvite trøfler. Piemonte er et av Italias mest berømte områder for vindyrking. Blant de mest berømte vinene som produseres i Piemonte er Barolo og Barbaresco.

04 (2)

Lago Maggiore – Hotell ved Stresa

Opplev Italia tilbyr et elegant og lekkert 5 stjerners hotel beliggende i Nord Italia ved Stresa på Lago Maggiore 35 minutter med bil fra Milano Malpensa flyplass. Nyt stedets Gourmetrestaurant, Spa og flotte uteområde. Hotellet er med i kjeden «The leading Hotels of the World”. Her er meget elegante rom og supergod service.

Relais Sant'Uffizio esterno (2)

Spa hotell ved Asti i Piemonte

Relais og Spa hotell i Piemonte. Stedet ligger I vakker natur på en høyde ved Asti Monferrato. Dette elegante Spa hotellet har bygninger tilbake til 1600 tallet og har blitt renovert I tidsriktig stil til et lekkert 4 stjerners hotell med et stort moderne Spaanlegg med vakker utsikt over grønne åser.

hotel entrance

Vingård i Piemonte

Besøk denne flotte vingården fra 1800-tallet som ligger i et vakkert område syd i Piemonte ved Gavi omringet av vinranker. Vingården ligger kun 35 km fra Alessandria. Vinkjelleren på stedet med et stort utvalg viner må besøkes. Å delta på vinsmaking her er en stor opplevelse. Her kan brylluper eller møter arrangeres i helt spesielle omgivelser.