Piemonte

Piemonte er en region i nordvest Italia

Piemonte er den nest største av alle regioner i Italia.  Den grenser  til Liguria i syd i tillegg til at det grenser til Emilia Romagna og Lombardia i øst og Aostadalen i nordvest.

Elven Po renner gjennom regionen. Hovedstaden i regionen er Torino. Andre kjente byer er Novara, Alessandria, Asti, Alba og Cuneo.

Piemonte er rik på kunst og kulturskatter med de barokke praktbygningene i Torino. Regionen har et av Italias beste matdistrikter med ris-produksjon i regionen Vercelli. Piemonte er også kjent for  både sorte og hvite trøfler i tillegg til vindyrking.  Blant de mest kjente  vinene som produseres i Piemonte er  viner fra Barolo og Barbaresco.

04 (2)

Lago Maggiore – Hotell ved Stresa

Opplev Italia tilbyr et romantisk og  lekkert 5 stjerners hotel beliggende i Nord Italia ved Stresa på Lago Maggiore. Hotellet ligger ca 35 minutter med bil fra Milano Malpensa flyplass. Nyt stedets Gourmetrestaurant, Spa og flotte uteområde. Hotellet er med i kjeden «The leading Hotels of the World”. Her er meget flotte  rom og supergod service.

Relais Sant'Uffizio esterno (2)

Spa hotell ved Asti i Piemonte

Relais og Spa hotell i Piemonte. Stedet ligger I vakker natur på en høyde ved Asti Monferrato. Dette vakre  Spa hotellet har bygninger tilbake til 1600 tallet og har blitt renovert I tidsriktig stil til et lekkert 4 stjerners hotell med et stort moderne Spaanlegg med vakker utsikt over grønne åser.

hotel entrance

Vingård i Piemonte

Opplev en romantisk  og vakker  vingård fra 1800-tallet beliggende  blant vinranker  syd i Piemonte ved Gavi.  Vingården ligger  35 km fra Alessandria. Den originale  vinkjelleren på stedet har et stort utvalg viner.  Delta på  omvisning og vinsmaking som er en stor opplevelse. Arranger brylluper eller møter i helt spesielle omgivelser på denne flotte vingården.