Regionskart over Italia. Illustrasjon. Toscana Lazio Umbria Elba Liguria Piemonte Valle d'Aosta Emilia-Romagna Veneto Trentino Friuli-Venezia Giulia Lombardia Marche Abruzzo Molise Campania Puglia Basilicata Calabria Sicilia Sardinia

Sardinia

Sardinia er Middelhavets nest største øy etter Sicilia og her er en lang kystlinje. Den regionale hovedstaden er Cagliari. Øya består av 4 provinser. Cagliari, Oristano, Sassari og Nuoro. Her er fjellmassiv på opptil 1800 meter i tillegg til kystsletter.

Sardinia er nok mest kjent for sine lange hvite strender,krystallklare badevann, bortgjemte fjellandsbyer og småbyer der pastellfargede hus lener seg mot hverandre. Aktiviteter finnes det mange av og noen eksempler er sykling, snorkling og gode matopplevelser.

Det mest berømte og dyreste område på Sardinia er Costa Smeralda som ligger i nord. Den antikke byen Nora syd på Sardinia er øyas eldste. På nordspissen av Sardinia ligger La Gallura som har en praktfull granittkyst. Her i innlandet finnes en rekke forhistoriske ruiner.

Våre steder: Sardinia