Regionskart over Italia. Illustrasjon. Toscana Lazio Umbria Elba Liguria Piemonte Valle d'Aosta Emilia-Romagna Veneto Trentino Friuli-Venezia Giulia Lombardia Marche Abruzzo Molise Campania Puglia Basilicata Calabria Sicilia Sardinia

Puglia

Regionen Puglia ligger syd i Italia sørøst mot Adriaterhavet. Den sørlige delen, Salento er halvøyen som ofte blir kalt ”Helen” på den Italienske ”Støvlen”. Regionhovedstaden er den hyggelige byen Bari med en meget sjarmerende gamleby med mange smug og små sjarmerende plasser.

Puglia har et svært tørt område og her er gode temperaturer til langt utpå høsten. Puglia er den regionen i Italia som produserer mest olivenolje, korn og vin. I dette området er det også mye grotter som Castellana Grotte som er svært vakker.

Regionen er inndelt i fem provinser med byene Bari, Brindisi, Foggia, Lecce og Taranto. Byen Alberobello er kjent med sine hvite ”Trullihus” med karakteristiske tak. Den vakreste byen her er Lecce i barokkstil. Her er overdådige kirker, elegante Pallazzi fra 1700 tallet og sandsteinsbygninger.

Regionen er også kjent for sine meget flotte «Masseriaer». Masseriaer er typiske herregårder fra 1500 til 1800 tallet. Mange er i dag gjordt om til hoteller med høy kvalitet. Et av de viktigste jordbruksproduktene i det sørlige Puglia er oliven. Trærne kan være flere hundre år gamle.

Våre steder: Puglia