Puglia

Regionen Puglia ligger syd i Italia sørøst mot Adriaterhavet. Den sørlige delen, Salento er halvøyen som ofte blir kalt ”Helen” på den Italienske ”Støvlen”.

Regionhovedstaden er den hyggelige byen Bari med en meget sjarmerende gamleby med mange smug og små sjarmerende plasser.

Puglia har et svært tørt område og her er gode temperaturer til langt utpå høsten. Puglia er den regionen i Italia som produserer mest olivenolje, korn og vin. I dette området er det også mye grotter som Castellana Grotte som er svært vakker.

Regionen er inndelt i fem provinser med byene Bari, Brindisi, Foggia, Lecce og Taranto. Byen Alberobello er kjent med sine hvite ”Trullihus” med karakteristiske tak. Den vakreste byen her er Lecce i barokkstil. Her er overdådige kirker, elegante Pallazzi fra 1700 tallet og sandsteinsbygninger.

Regionen er også kjent for sine meget flotte «Masseriaer». Masseriaer er typiske herregårder fra 1500 til 1800 tallet. Mange er i dag gjordt om til hoteller med høy kvalitet. Et av de viktigste jordbruksproduktene i det sørlige Puglia er oliven. Trærne kan være flere hundre år gamle.

_DSC3941

Masseria i Puglia

Vakker Masseria i Puglia i flotte omgivelser blant olivenlunder med vakre uteområder, restaurant og tilgang til privat strandområde som hører til stedet.

Vakker Masseria beliggende syd for Bari i regionen Puglia.

6-7 rid-1024

Masseria Cimino

Sjarmerende Masseria i Puglia fra 1800 tallet beliggende idyllisk til mellom oliventrær og den kjente 18 hulls golfbanen San Domenico og havet. Stedet var tidligere en jordbrukseiendom, og er nå gjort om til et meget rustikt bosted med 15 flotte rom og suiter.